|

Rene van der Linden u trodnevnoj zvaničnoj posjeti BiH

Rene van der Linden u trodnevnoj zvaničnoj posjeti BiH
0
F
FENA
6.7.2006. u 17:38
0
komentara
0

dijeljenja
Rene van der Linden u trodnevnoj zvaničnoj posjeti BiH Rene van der Linden, predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope
Predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Rene van der Linden doputovao je danas u zvaničnu trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.
Kako je najavljeno, Van der Linden bi se poslijepodne u Sarajevu trebao sastati s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schwarzom-Schillingom, te s predstavnicima nevladinih organizacija.

Za sutra je planirano njegovo obraćanje poslanicima i delegatima na plenarnom zasjedanju Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Pored toga, Van der Linden bi sutra trebao imati radni doručak s ambasadorima zemalja članica EU, sastanak s članovima kolegija oba doma PSBiH, sastanak s članovima Predsjedništva BiH te sastanke s predsjednicima Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom i Stranke za BiH Harisom Silajdžićem.

Za subotu je planiran odlazak predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Mostar gdje bi, između ostaloga, trebao posjetiti izbjeglice/povratnike u Žitomislićima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.