Željeznice RS
0

Remont pruge: Autobusi voze od Doboja do Ukrine

SRNA
Željeznice Republike Srpske (ŽRS), zbog remonta pruge Doboj - Banja Luka na dionici Kostajnica - Jošavka, organizovale su prevoz putnika autobusima na relaciji Doboj - Ukrina, koji putuju u pravcu Banja Luke i od Ukrine do Doboja za putnike iz pravca Banja Luke, saopšteno je iz ŽRS.

Presjedanje putnika na dionici Doboj - Ukrina biće neophodno u vremenu zatvaranje pruge od 4.00 do 14.00 sati kada redom vožnje saobraćaju vozovi broj 6400 i 6402 koji u 4.00 i 7.32 sati kreću iz Doboja za Banja Luku i broj 6401 i 6403 koji u 6.37 i 9.32 polazi iz Banja Luke za Doboj.

Autobus će preuzimati putnike po važećem redu vožnje ŽRS na željezničkim stanicama i stajalištima dionice pruge Doboj - Ukrina, a kupljene vozne karte važiće za alternativni prevoz koji će biti korišten u vrijeme remonta.

Iz ŽRS-a podsjećaju da vrijednost projekata remonta pruge Doboj - Banja Luka, koji se izvodi na dionici Kostajnica - Jošavka dugoj 64 kilometra,  iznosi 40,6 miliona evra, a završetak remonta očekuje se krajem ove godine.

Nakon remonta pruge, na kojoj će biti ugrađeni materijali visokog kvaliteta, brzina saobraćanja vozova na pojedinim dionicama biće 100 kilometara na čas.