{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rektor i četiri prorektora podnijeli ostavke

S
21.5.2011. u 14:12
0
27
Rektor i četiri prorektora podnijeli ostavke
0
Rektor i četiri prorektora podnijeli ostavke
Rektor Ahmed Džubur i četiri prorektora Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru podnijeli su ostavke zbog lošeg odnosa Vlade i Ministarstva obrazvovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, javio je danas Radio BH1.
Rukovodstvo ove visokoškolske institucije odlučilo je da se povuče sa pomenutih funkcija zato što Vlada i Ministarstvo obrazvovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona nisu u roku, koji je istekao juče, uplatili 650.00 KM Univerzitetu ''Džemal Bijedić''.

Prema istom izvoru, odluka o podnošenju ostavki bila je već pripremljena i dodatno potvrđena nakon što je resorni ministar Esad Dželilović prije nekoliko dana odbio da uopšte komentariše zahtjeve Uprave univerziteta.

Rektor Džubur je ranije objasnio da razlog za podnošenje ostavki leži u činjenici da se odnos kantonalne vlasti prema Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' nije promijenio nabolje, nego je čak nastavljena eliminacija Univerziteta iz sistema normalnog kantonalnog finansiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: