{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rektor i četiri prorektora podnijeli ostavke

S
21.5.2011. u 14:12
0
27
Rektor i četiri prorektora podnijeli ostavke
0
Rektor i četiri prorektora podnijeli ostavke
Rektor Ahmed Džubur i četiri prorektora Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru podnijeli su ostavke zbog lošeg odnosa Vlade i Ministarstva obrazvovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, javio je danas Radio BH1.
Rukovodstvo ove visokoškolske institucije odlučilo je da se povuče sa pomenutih funkcija zato što Vlada i Ministarstvo obrazvovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona nisu u roku, koji je istekao juče, uplatili 650.00 KM Univerzitetu ''Džemal Bijedić''.

Prema istom izvoru, odluka o podnošenju ostavki bila je već pripremljena i dodatno potvrđena nakon što je resorni ministar Esad Dželilović prije nekoliko dana odbio da uopšte komentariše zahtjeve Uprave univerziteta.

Rektor Džubur je ranije objasnio da razlog za podnošenje ostavki leži u činjenici da se odnos kantonalne vlasti prema Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' nije promijenio nabolje, nego je čak nastavljena eliminacija Univerziteta iz sistema normalnog kantonalnog finansiranja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: