{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac

8.12.2015. u 14:57
0
1
Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac
0
Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac
Nakon što je krajem jula ove godine završena rekonstrukcija glavne saobraćajnice u ulici Rajlovačka cesta, koja u dužini od oko jednog kilometra prolazi kroz industrijsku zonu Rajlovac, prije nekoliko dana započeti su radovi na rekonstrukciji kraka ove ulice prema firmi Messer.
U ovom dijelu privredne zone nekoliko firmi započelo je izgradnju objekata, a između ostalih i firma Brojler gradi objekat u kojem će posao dobiti oko 100 novih radnika.

Trenutno se radi rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže, gdje će se izvršiti zamjena kompletnih vodovodnih instalacija u dužini od 800 metara.

Riječ je o dijelu saobraćajnice koja je od velikog značaja za poslovnu zonu Rajlovac, odnosno privredne subjekte koji tu djeluju, a koja je godinama u jako lošem stanju.

Saobraćajnicu svakodnevno koriste automobili i kamioni, kojima se vrši dostava robe.

Projekt, koji se realizira u cilju poboljšanja infrastrukture u industrijskoj zoni Rajlovac, zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija.

U narednom periodu Općina će uputiti inicijativu privrednim subjektima da zajednički finansiraju asfaltiranje ove saobraćajnice, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: