{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac

8.12.2015. u 14:57
0
1
Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac
0
Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac
Nakon što je krajem jula ove godine završena rekonstrukcija glavne saobraćajnice u ulici Rajlovačka cesta, koja u dužini od oko jednog kilometra prolazi kroz industrijsku zonu Rajlovac, prije nekoliko dana započeti su radovi na rekonstrukciji kraka ove ulice prema firmi Messer.
U ovom dijelu privredne zone nekoliko firmi započelo je izgradnju objekata, a između ostalih i firma Brojler gradi objekat u kojem će posao dobiti oko 100 novih radnika.

Trenutno se radi rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže, gdje će se izvršiti zamjena kompletnih vodovodnih instalacija u dužini od 800 metara.

Riječ je o dijelu saobraćajnice koja je od velikog značaja za poslovnu zonu Rajlovac, odnosno privredne subjekte koji tu djeluju, a koja je godinama u jako lošem stanju.

Saobraćajnicu svakodnevno koriste automobili i kamioni, kojima se vrši dostava robe.

Projekt, koji se realizira u cilju poboljšanja infrastrukture u industrijskoj zoni Rajlovac, zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija.

U narednom periodu Općina će uputiti inicijativu privrednim subjektima da zajednički finansiraju asfaltiranje ove saobraćajnice, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: