Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac

Klix.ba
8.12.2015. u 14:57
0
1
Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac
0
Rekonstrukcija vodovodne mreže u privrednoj zoni Rajlovac
Nakon što je krajem jula ove godine završena rekonstrukcija glavne saobraćajnice u ulici Rajlovačka cesta, koja u dužini od oko jednog kilometra prolazi kroz industrijsku zonu Rajlovac, prije nekoliko dana započeti su radovi na rekonstrukciji kraka ove ulice prema firmi Messer.
U ovom dijelu privredne zone nekoliko firmi započelo je izgradnju objekata, a između ostalih i firma Brojler gradi objekat u kojem će posao dobiti oko 100 novih radnika.

Trenutno se radi rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže, gdje će se izvršiti zamjena kompletnih vodovodnih instalacija u dužini od 800 metara.

Riječ je o dijelu saobraćajnice koja je od velikog značaja za poslovnu zonu Rajlovac, odnosno privredne subjekte koji tu djeluju, a koja je godinama u jako lošem stanju.

Saobraćajnicu svakodnevno koriste automobili i kamioni, kojima se vrši dostava robe.

Projekt, koji se realizira u cilju poboljšanja infrastrukture u industrijskoj zoni Rajlovac, zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija.

U narednom periodu Općina će uputiti inicijativu privrednim subjektima da zajednički finansiraju asfaltiranje ove saobraćajnice, saopćeno je.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: