Dragan Čović
0

Rekonstrukcija Vijeća ministara do kraja godine

FENA
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović kazao je danas u Mostaru kako postoji realna mogućnosti da se rekonstrukcija Vijeća ministara BiH provede do kraja godine.

On je dodao kako je za rekonstrukciju Vlade FBiH potrebno više vremena zbog imenovanja i razrješavanja nekih dužnosnika.

"Ono što bi bilo opasno jest to da u sljedeću godinu prenesemo sve probleme koje danas imamo u funkcioniranju izvršne vlasti kako na državnoj tako i na federalnoj razini", kazao je Čović.

Komentirajući sporazum iz Pruda Čović je kazao kako vjeruje da je tim sporazumom napravljana odlična stvar i za BiH i za Hrvate u BiH.

"Neki su, naravno, mislili drugačije, a meni se čini danas kako taj sporazum ima apsolutnu potporu javnosti i predstavnika međunarodne zajednice. Na nama je sada da to implementiramo, a već idući tjedan, nakon bajramskih praznika, u Zastupničkom domu Parlamenta BiH naći će se zakon o državnoj imovini, što će biti test za sve nas", kazao je Čović, dodavši kako vjeruje da će većina podržati taj zakon.

"Tu će se šestorka provjeriti na djelu jer će se vidjeti tko je stvarno spreman podržati sporazum", istaknuo je Čović.

Govoreći o pristupu članova iz drugih stranka HDZ-u BiH, Čović je kazao kako danas njegova stranka u odnosu na vrijeme prije lokalnih izbora ima 15 posto više članova.

"Mislim da ćemo mi popraviti, odnosno uvjetno popraviti svoj rezultat na lokalnim izborima za nekih 25 posto na način da će jedan veliki broj ljudi koji nisu bili uz HDZ BiH prije izbora postati članovima HDZ-a, što me iznimno raduje", kazao je Čović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.