{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekonstrukcija stepeništa u ulici Behar na Bardakčijama

27.10.2014. u 14:27
0
1
Rekonstrukcija stepeništa u ulici Behar na Bardakčijama
0
Rekonstrukcija stepeništa u ulici Behar na Bardakčijama
Za rekonstrukciju stepeništa u clici Behar između brojeva 1 i 10 (Mjesna zajednica Bardakčije) Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila gotovo 35.000 KM.
Glavni projekt rekonstrukcije stepeništa uradilo je Javno preduzeće Zenica, dok je za realizaciju, koja treba započeti u dogledno vrijeme angažovana građevinska firma Sarajevoputevi.

Postojeće stepenište u ulici Behar, dužine gotovo 60 metara, pokriveno je kaldrmom bez riješenog sistema odvodnje površinskih voda i nalazi se u veoma lošem stanju.

U pripremnim radovima će biti uklonjena postojeća kaldrma, a zatim će biti postavljena nova tamponska podloga na kojoj će biti izgrađeno novo armirano-betonsko stepenište.

Osim nivelacije postojećog odvodnog šahta i šibera za vodu, također je planirana ugradnja dva nova slivnika za prikupljanje oborinskih voda koji će biti priključeni na gradsku odvodnu mrežu.

Radi olakšanog kretanja pješaka, posebno u zimskim mjesecima, sa obje strane stepeništa će biti postavljeno 120 metara nove rukohvatne ograde.

Za nadzor projekta je angažovana firma Coning d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: