{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekonstrukcija Sabornog hrama u Sarajevu

S
5.2.2014. u 14:33
0
8
Rekonstrukcija Sabornog hrama u Sarajevu
0
Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević posjetili su danas Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, gdje ih je starješina hrama protojerej Borislav Livopoljac upoznao o radovima na rekonstrukciji i restauraciji crkve, koji traju od 2005. godine.
Foto: SRNA
Foto: SRNA


Livopoljac je rekao da su trenutno najveće aktivnosti usmjerene na restauraciju ikonostasa, za šta su potrebna velika novčana sredstva.

On je izrazio zahvalnost federalnim, kantonalnim i opštinskim vlastima na do sada pruženoj pomoći u rekonstrukciji hrama, kao i velikom angažmanu Pudarića i Radivojevića, te izrazio nadu da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavljena.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Protojerej Livopoljac uručio je Pudariću i Radivojeviću gramate - priznanja i zahvalnosti za njihov lični angažman u obnovi hrama, kao i gramatu federalnom Ministarstvu prostornog uređenja.

Pudarić i Radivojević izrazili su zadovoljstvo do sada učinjenim na rekonstrukciji i obnovi Saborne crkve, jednog od simbola po kojem je Sarajevo prepoznatljivo.

Oni su istakli da će u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti učiniti sve da pomognu u nastavku i uspješnom okončanju aktivnosti na obnovi hrama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: