FMROI
87

Rekonstrukcija puta: Lakši pristup Memorijalnom centru prilikom godišnjica 11. jula

Klix.ba
Potpisan je ugovor između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Srebrenica o rekonstrukciji puta koji spaja sela Žutica u općini Milići i Brda u općini Srebrenica.

Ukupan iznos koji će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izdvojiti u ovu svrhu iznosi 324.000 KM sa plaćenim PDV-om.

Iz Kabineta federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića saopćeno da je riječ o važnom projektu, prvenstveno zbog spajanja povratničkih zajednica u Brdima, Žutici i Sućeskoj, kao najvećoj povrantičkoj zajednici u ovoj regiji kroz koju put prolazi, te povezivanja putnom komunikacijom općina Milići i Srebrenica.

"Također, dodatnu važnost ovom projektu daje činjenica da je ovo dionica alternativnog puta koji vodi prema Potočarima i koristi se za rasterećenje glavnog puta, na kojem se stvaraju gužve i zastoji prilikom obilježavanja godišnjica svakog 11. jula. Nakon realizacije ovog projekta, svim ljudima koji budu prisustvovali dženazama bit će olakšana saobraćajna veza prema Memorijalnom centru u Potočarima", saopćeno je.

Predsjedavajući Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković izrazili su ovom prilikom zahvalnost federalnom ministru raseljenih osoba i izbjeglica za podršku povratničkoj populaciji.