{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekonstrukcija dijela puta do Trebevića počinje iduće sedmice, izdvojeno 513 hiljada KM

22.6.2018. u 19:21
59
47
Rekonstrukcija dijela puta do Trebevića počinje iduće sedmice, izdvojeno 513 hiljada KM
59
Rekonstrukcija puta do sarajevskog izletišta Trebević, koji je već godinama u katastrofalnom stanju, počinje iduće sedmice, saznajemo iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovu informaciju potvrdio je za Klix.ba ministar saobraćaja KS Mujo Fišo.

"Izvođač radova Sarajevo putevi izlazi na teren 25. juna, a radovi počinju 26. juna. Želimo našim građanima i turistima napraviti što bolji prilaz i put do izletišta koje je veoma posjećeno", kazao nam je Fišo.

Rekonstrukcija puta trebala bi trajati 30 dana, a za radove je izdvojeno 513 hiljada KM, otkrio nam je Fišo. Ranije su iz Direkcije za puteve KS najavili kako će se sredstva izdvojiti iz grant sredstava Vijeća ministara BiH.

Obnova dijela ceste prema Trebeviću, koji pripada KS, ide od spomenika kod Vraca, u dužini od 640 metara, i drugi dio od skretanja na vrh Trebevića prema Brusu, u dužini od 2.373 metra.

S obzirom na to da regionalni put R-446, koji počinje od magistralnog puta M-18 u Lukavici i vodi prema Trebeviću, ne prati entitetsku liniju i na dva mjesta ulazi u Federaciju BiH, a preostali dio se nalazi u RS-u, proteklih godina bilo je veoma otežano održavanje ove ceste.

U sklopu rekonstrukcije koja počinje iduće sedmice planirana je promjena nosivog sloja i podloge nosive konstrukcije saobraćajnice u dva dijela zbog pojave klizanja.

Drugi dio puta prema Trebeviću, dužne šest kilometara, trebalo bi raditi preduzeće Putevi RS. Direktor ovog preduzeća Nenad Nešić ranije je govorio kako je za rekonstrukciju puta prema Trebeviću sve spremno, ali nemaju novca.

Kontaktirali smo Puteve RS, ali nisu imali više informacija o tome kada bi mogla početi rekonstrukcija na trasi puta prema Trebeviću koju oni održavaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: