BiH
5

Rekonstrukcija pružnog prijelaza kod RTV doma najvjerovatnije polovinom augusta

FENA
Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg je budžeta izdvojila 50.000 KM za sanaciju pružnog prijelaza kod zgrade RTV doma.

Projekt sufinansira Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a tendersku proceduru provodi KJKP "Gras".

Radovi na rekonstrukciji pružnog prijelaza kod RTV doma treba li bi početi polovinom augusta ove godine, nakon izbora izvođača radova, saznaje Fena u Pres-službi Općine Novi Grad.

Radovi će trajati 15-tak dana. Planirana je rekonstrukcija pružnog prijelaza i tramvajske pruge, jer su u veoma lošem stanju, a potom i rekonstrukcija pješačkog prijelaza.

S obzirom na to da su finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana, za očekivati je da će radovi biti završeni u predviđenom vremenskom periodu.

Vrijednost radova bit će poznata nakon provođenja procedure izbora najpovoljnijeg izvođača radova, a procjena je da će za cjelokupnu rekonstrukciju biti potrebno oko 350. 000 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo, Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i KJKP "Gras" potpisali su Sporazum o sanaciji, a u toku je pripremanje tendera koji bi trebao biti objavljen narednih dana.

Kako bi se izbjegle saobraćajne gužve, planirano je da se radovi izvode u noćnim satima, s eventualnim izmjenama u režimu saobraćaja, a građani će o tome biti blagovremeno informirani, kažu u Pres- službi Općine Novi Grad.