{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reisu-l-ulemaMustafa Cerić čestitao Pesah

F
8.4.2009. u 13:44
0
1
Reisu-l-ulemaMustafa Cerić čestitao Pesah
0
Reisu-l-ulemaMustafa Cerić čestitao Pesah
Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je u povodu Pesaha čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju.
"Ovih dana Jevreji širom svijeta počinju obilježavati 15. nisan prvog mjeseca u jevrejskom kalendaru kao Pesah, podsjećajući nas tako na Musaovo (a.s.) kazivanje o čovjekovom putu od ropstva do slobode.

Iako nas Musaovo (a.s.) ili Mojsijevo vrijeme dijeli višemilenijskim godinama, poruka i borba Musaova i njegovog naroda za slobodu i dostojanstvo čovjeka, nisu ništa manje važni i ništa manje potrebni ni danas. Više nego ikada svi danas treba da uče na primjeru Musaove hrabrosti i mudrosti u borbi protiv nepravde i tiranije moćnika koji, kao i u Musaovo doba, drže cijele narode u ropstvu i beznađu.

Stoga, cijeneći univerzalne vrijednosti Musaovog primjera, dozvolite mi da Vama i Jevrejskoj zajednici u Bosni i Hercegovini uime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i moje osobno ime iskažem izraze poštovanja i poželim Vam ugodne blagdane Pesaha u kojima Vi Jevreji slavite značajan datum u povijesti čovječanstva", navodi se u čestitki reisu-l-uleme Cerića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: