BiH
0

Reisu-l-ulema primio demobilizirane borce

FENA
Reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić primio je danas predstavnike Saveza demobiliziranih boraca Federacije BiH Mehmeda Šišića, predsjednika, Nijaza Hodžića dopredsjednika,te Kasima Brdara i Omera Heldu, članove Upravnog odbora.

Oni su reisu-l-ulemi prenijeli čestitke i najbolje želje za ovu 1430. Hidžretsku i 2009. novu godinu po miladu, zaželivši mu uspjeh u daljem radu i njegovim aktivnostima za koje su mu dali "punu i bezrezervnu podršku".

Upoznali su reisu-l-ulemu o stanju demobiliziranih boraca, posebno o problemima u ostvarivanju njihovih prava, kao što su isplate boračkih naknada, zapošljavanje, i drugo.

Reisu-l-ulema Mustafa Cerić je podržao njihove zahtjeve i apelirao na odgovorne da ne potcjenjuju trud i zasluge onih koji su odbranili čast naroda i tekovine države BiH.

  • Oni koji ne budu poštovali ono što su uradili borci, uništavaju budućnost naše djece, rekao je između ostalog reisu-l-ulema i izrazio nadu da će oni koji odlučuju o statusu boraca uraditi to na najbolji način kako bi svi dobili pravo koje zaslužuju.