{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reis Cerić primio kuvajtsku delegaciju

F
24.11.2009. u 14:29
0
3
Reis Cerić primio kuvajtsku delegaciju
0
Reis Cerić primio kuvajtsku delegaciju
Foto: Arhiv
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić primio je danas predstavnike Ministarstva vakufa i nevladinih organizacija Kuvajta, koji su u sastavu visoke kuvajtske državne delegacije u posjeti Bosni i Hercegovini.
Kuvajtska delegacija interesirala se za položaj Islamske zajednice u BiH i stanje prava i sloboda muslimana, posebno mogućnost Islamske zajednice da putem svojih institucija -Rijaseta, medresa, fakulteta i džamija - ostvaruje punu slobodu.

Interesovanje je pokazano i za stanje vakufa u BiH i da li je država to regulirala zakonom o restituciji.

Reisu-l-ulema Cerić kazao je da Islamska zajednica u BiH djeluje prema Zakonu o slobodi religija i da su njene istitucije dovoljno snažne da se mogu nositi s izazovima vremena.

Ukazao je na veću potrebu obnove džamija i povratničkih džemata, posebno u istočnoj Bosni, kao i na potrebu donošenja zakona o restituciji i vraćanja vakufske imovine.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH zahvalio je državnim institucijama Kuvajta, posebno ministarstvu vakufa i humanitarnim organizacijama koji su sve vrijeme pomagali jetime i Islamsku zajednicu u obnovi džamija u BiH.

Kuvajtskoj delegaciji je zahvalio što je u posjeti BiH uoči Kurban- bajrama te je zamolio predstavnika kuvajtskog vakufa da muslimanima u Kuvajtu prenese bajramske čestitke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: