BiH
0

Reis Cerić posjetio Islamski pedagoški fakultet u Zenici

FENA
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa efendija Cerić danas je posjetio Islamski pedagoški fakultet u Zenici, gdje se susreo sa upravom fakulteta i muftijom zeničkim, Ejubom efendijom Dautovićem.

“U Zenici sam iz više razloga. Jedan je, da izrazim svoje suosjećanje sa porodicama nastradalih rudara, drugi da podijelim radost sa muftijom zeničkim, Ejubom efendijom Dautovićem koji je dobio najviše priznanje Općine Zenica povodom Dana grada. Ta nagrada nije nagrada samo za muftiju Dautovića, već je ta nagrada i priznanje za sve nas u Islamskoj zajednici i ja je doživljavam i kao svoju nagradu. Konkretan razlog što smo danas ovdje je što se na Islamskom pedagoškom fakultetu rađaju nove ideje za pomake u odgoju i obrazovanju, između ostalog i kroz osnivanje novih odsjeka“, izjavio je reis Cerić.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici pokrenut je novi, dvogodišnji magistarski studij „Menadžment kvaliteta u religijskoj edukaciji“, koji prema riječima reisa Cerića stvara pretpostavke za izučavanje kulture religija.

Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta , Zuhdija Adilović kazao je da na ovom fakultetu ima oko 450 studenata.