|

Reis Cerić će u Kopenhagenu proučiti dovu

Reis Cerić će u Kopenhagenu proučiti dovu
0
F
FENA
8.12.2009. u 16:30
63
komentara
0

dijeljenja
Reis Cerić će u Kopenhagenu proučiti dovu Mustafa Cerić (Foto: Fotoservis)
Reis Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić otputovat će u Kopenhagen da bi, u sklopu UN-ove konferencije o klimatskim promjenama, 10. decembra sudjelovao u jedinstvenoj međureligijskoj ceremoniji u Swedish Gustafskyrkan, pod pokroviteljstvom švedskog nadbiskupa Andres Wejryd i Svjetske konferencije religija za mir.
Cerić će otputovati u svojstvu dopredsjednika Konferencije religije za mir, saopćila je Mina.

Prema programu, Cerić će proučiti dovu u kojoj se govori o miru, toleranciji te ljudskoj odgovornosti i savjesti čovječanstva koju treba probuditi radi zaštite prirode i spasa od globalnog zagrijavanja koje prijeti da ugrozi život na Zemlji.

"Očekujem da se naša dova za spas čovječanstva od globalnog zagrijavanja u Kopenhagenu usliša. Riječ je o Nuhovoj lađi spasa koju hitno treba da gradimo, svako na svoj način da pridonese kako nas ne bi zadesio tufan – opći potop na Zemlji“, Cerićeve su riječi pred odlazak u Kopenhagen.

Ocijenjena kao najznačajniji skup ikad održan o jednom globalnom pitanju, kopenhagenska konferencija treba da pruži nadu čovječanstvu da su industrijski moćne zemlje svjesne svoje odgovornosti za sudbinu planete Zemlje i da će shodno tome učiniti sve što je u njihovoj moći da se zaustavi rapidno globalno zagrijavanje koje može biti kobno za mnoge dijelove Zemlje.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...