{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rehn: Tihić i Silajdžić potkopali zalaganja za sporazum o reformi policije

F
31.8.2007. u 13:35
0
0
Rehn: Tihić i Silajdžić potkopali zalaganja za sporazum o reformi policije
0
Rehn: Tihić i Silajdžić potkopali zalaganja za sporazum o reformi policije
Odbijanjem nacrta prijedloga za reformu policije visokog predstavnika Miroslava Lajčaka čak i bez razgovora, čelnici Stranke za BiH i SDA Haris Silajdžić i Sulejman Tihić su potkopali trenutna zalaganja da se postigne sporazum o reformi policije, ocijenio je evropski komesar za proširenje Olli Rehn.
Ovo je unazadilo šanse BiH za zaključenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Bosna i Hercegovina sada rizikuje da još više zaostane za svojim susjedima i bude zadnja na putu ka Evropi, navodi se u saopćenju, koje je proslijedila Delegacija Evropske komisije u BiH.

- Zahvaljujem se gospodinu Lajčaku na njegovim nastojanjima da olakša donošenje sveobuhvatnog sporazuma o reformi policije koji će omogućiti BiH da napreduje prema Evropskoj uniji. Lajčak ima moju potpunu podršku. Njegov nacrt prijedloga o reformi policije je u skladu sa tri principa Evropske unije koje je odredila Evropska komisija. Stoga snažno podstičem sve političke stranke da nastave sarađivati sa gospodinom Lajčakom u konstruktivnom duhu na osnovu njegovog prijedloga i postignu sveobuhvatni sporazum bez odlaganja, poručio je Rehn.

Evropska unija nije u mogućnosti da zaključi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH, bez postizanja sporazuma o reformi policije u skladu sa tri principa Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: