{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rehn: Promjene ustava primarno se moraju provesti zbog građana BiH

F
4.12.2007. u 17:36
0
0
Rehn: Promjene ustava primarno se moraju provesti zbog građana BiH
0
Rehn: Promjene ustava primarno se moraju provesti zbog građana BiH
Foto: Reuters
Komesar za proširenje EU Olli Rehn kazao je da od političkih lidera Bosne i Hercegovine zavisi kada će biti potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SAA).
U ekskluzivnom intervjuu datom "Dnevnom avazu", koji će ovaj list objaviti u sutrašnjem broju, Rehn je govorio i o situaciji u regionu, odnosima EU-Rusija, te posebno očekivanjima Brisela od bh. političara.

- Provođenje potrebnih reformi i postojanje potpuno funkcionalnih državnih ustanova koje su u stanju da se provode reforme vezane za EU, ali i one druge, koje se tiču socijalnog, ekonomskog i svakog drugog razvoja preduvjet su za dalji napredak BiH ka EU - kazao je Rehn za "Dnevni avaz".

Ocijenio je i da su "proteklih 10 dana bile prekretnica u razvoju događaja u BiH".

Rehn se osvrnuo i na predstojeće promjene Ustava BiH.

- To pitanje od suštinske je važnosti i obaveza je ljudi i lidera BiH da se ono riješi, a uvjeren sam da će se pokazati interes i uvažiti interesi EU u ovoj oblasti. EU ima svoj ulog u BiH. Nama trebaju efikasne državne institucije koje u potpunosti funkcioniraju kako bismo smo imali partnera u razgovorima koji slijede.

Promjene Ustava BiH moraju se provesti primarno zbog građana ove zemlje. Oni su ti koji zaslužuju državu koja bolje funkcionira. No, to i treba za put BiH ka EU - kazao je za "Dnevni avaz" Olli Rehn.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: