BiH
8

Registrujte se za osmu "Šetnju za ozdravljenje" u Sarajevu

Klix.ba
U Sarajevu se ove subotu 12. septembra u 11 sati nastavlja registracija građana za učešće na osmoj "Race for the cure".

Registracije građana će biti održane 12., 19. i 26. septembra ove godine od 11 do 15 sati na sljedećim lokacijama: ispred Katedrale, BBI centar, SCC i Konzum - Kolodvorska.

Osma JDC/Komen "Race for the Cure" (Trka/Šetnja za ozdravljenje) bit će održana 3. oktobra u 11 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.


Cilj i ovogodišnjeg događaja, koji je već postao tradicionalan u BiH, jeste podizanje svijesti i osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Sredstva prikupljena prilikom manifestacije iskoriste se za kupovinu poklon paketa "Prve pomoći" za svaku novooperisanu pacijenticu kojih u BiH godišnje ima oko 1.300, kao i besplatne mamografske preglede za socijalno ugroženu populaciju.

Inače, "Race for the cure" održava se u više od 150 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta ili trči nekoliko miliona ljudi.

Svake godine na Visonovom šetalištu trči i šeta nekoliko hiljada osoba iz više od 25 gradova iz cijele BiH uz podršku i prisustvo predstavnika ambasada i vlasti i javnih ličnosti.