{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Registracija nekretnina u Općini Novo Sarajevo

24.11.2015. u 16:11
0
3
Registracija nekretnina u Općini Novo Sarajevo
0
Registracija nekretnina u Općini Novo Sarajevo
Općina Novo Sarajevo i Federalna uprava za geodetske i imovinsko - pravne poslove u Sarajevu potpisali su Sporazum na realizaciji Projekta "Usaglašavanje podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige" u cilju registracije nekretnina.
Projektom su obuhvaćene mjesne zajednice "Čengić Vila II" i "Kvadrant" u Katastarskoj općini "Novo Sarajevo V", zatim "Trg heroja", "Hrasno", "Hrasno brdo", "Grbavica I", "Grbavica II", "Kovačići", "Kovačići gornji" i "Vraca" u Katastarskoj općini "Novo Sarajevo II".

Ovim projektom u navedenim mjesnim zajednicama izvršit će se usaglašavanje podataka o slijedećim nekretninama: objektima kolektivnog stanovanja koji su zasnovani etažnim vlasništvom ili knjigom položenih ugovora (KPU), objektima koji su upisani u katastar, a nisu upisani u zemljišnu knjigu, čime će se omogućiti etažiranje objekata i upis etažnih vlasnika, kao i objektima i zemljištem fizičkih i pravnih lica, koji su evidentirani u katastru, a nisu u zemljišnoj knjizi.

Rad na terenu obavljat će odabrani izvođač firma "JV BnPro & Geokom", koji će obrađivati podatke uzete sa terena, podatke katastra i zemljišne knjige, te vršiti izradu prijavnog lista, kojeg ovjerava nadležni Općinski katastar. Zemljišno – knjižni uredi Općinskog suda će dalje vršiti ažuriranje i obradu podataka.

Pozivaju se građani ovih mjesnih zajednica da uzmu aktivno učešće na upisu svojih nekretnina i usaglašavanja katastra i zemljišne knjige, a sve detaljnije informacije vezane za navedene aktivnosti, nadležni općinski katastar održavat će informativne sastanke po mjesnim zajednicama, a o terminima održavanja sastanaka u MZ, bit će blagovremeno obaviješteni sekretari MZ, saopćeno je iz

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: