Potvrđeno za Klix.ba
13

Regionalni ured SIPA-e u Sarajevu mora u izolaciju, koronavirusom zaražen jedan od šefova

S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šef Regionalnog ureda Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Sarajevu je pozitivan na koronavirus pa će veliki broj zaposlenika ove agencije morati u izolaciju.

Kako saznajemo, šef regionalnog ureda je direktno rukovodio s 80 zaposlenika, a u cijeloj zgradi radi ukupno oko 450 osoba. U SIPA-i saznajemo da se zaraženi rukovodilac pridržavao preporuka o zaštiti, ali je testiranje ipak pokazalo da je pozitivan na koronavirus.

U SIPA-i su nam kazali da postupaju prema preporukama epidemiološke službe te da će se tek procijeniti koliko zaposlenika ove državne agencije će ići u izolaciju.

U BiH je do sada zaraženo 1.096 osoba od početka pandemije, a broj novozaraženih posljednjih dana u našoj zemlji varira od 20 do 50 po danu.

Mjere koje su nadležni propisali su i dalje na snazi, a one znače zabranu kretanja za starije od 65 godina i mlađe od 18 tokom cijelog dana, policijski sat od 20 sati do 5 sati ujutro za sve. Također nošenje zaštitnih maski i rukavica je obavezno, kao i socijalna distanca.