{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Regionalni sastanak o jačanju socijalnog dijaloga

F
22.6.2009. u 07:02
0
0
Regionalni sastanak o jačanju socijalnog dijaloga
0
Regionalni sastanak o jačanju socijalnog dijaloga
Sarajevo
Regionalni sastanak o jačanju socijalnog dijaloga u jugoistočnoj Evropi (JIE) održat će se danas u prostorijama Sekretarijata Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Sarajevu. Sastanak zajednički organiziraju Sekretarijat RCC-a i Regionalni projekat fondacije „Friedrich Ebert“ o odnosima na polju rada i socijalnom dijalogu u jugoistočnoj Evropi.
Svrha sastanaka čiji je naziv „Identificiranje zajedničkih interesa u vremenu finansijske krize“ je da se kroz bolju koordinaciju i akciju na regionalnom nivou pozabavi negativnim posljedicama trenutne ekonomske krize na radna mjesta i poslovne aktivnosti u JIE.

Skup će okupiti predstavnike sindikata i organizacija poslodavaca iz JIE dok se od njegovih zaključaka očekuje da odraze prioritete i potrebe kako radnika tako i poslodavaca kroz konsenzus i međusobno razumijevanje.

Sastanak će otvoriti politička savjetnica Sekretarijata RCC-a Alenka Hudek, dok će uvodna obraćanja imati direktor Regionalnog projekat fondacije „Friedrich Ebert“ o odnosima na polju rada i socijalnom dijalogu u JIE Roland Feicht i predstavnici regionalnog foruma sindikata i organizacija poslodavaca.

Regionalna konferencija će pružiti priliku za razmjenu ideja i dobrih praksi tako što će se baviti praktičnim načinima na koje razviti djelotvoran socijalni dijalog o politikama i aktivnostima, pri tom obezbijeđujući održivost takvih napora, saopćeno je iz Vijeća za regionalnu saradnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: