{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Regionalna konferencija o suzbijanju prosjačenja

F
28.5.2007. u 12:35
0
0
Regionalna konferencija o suzbijanju prosjačenja
0
Regionalna konferencija o suzbijanju prosjačenja
U organizaciji humanitarne organizacije "Merhamet" MDD početkom juna u Sarajevu će biti održana regionalna konferencija o suzbijanju prosjačenja na kojoj će sudjelovati direktori kantonalnih centara za socijalni rad, predstavnici federalnih i kantonalnih ministarstava koja se bave tom problematikom, te humanitarnih organizacija iz BiH i zemalja okruženja.
Predsjednik HO "Merhamet" MDD Hajrudin Šahić kazao je tim povodom Feni da je prosjačenje prepoznato kao veliki problem koji se može riješiti jedino zajedničkim naporima predstavnika svih institucija i organizacija. On ističe da je strašna činjenica da su u prosjačenje uključena i djeca.

Trenutna ekonomska situacija i podatak da gotovo trećina bh. stanovništva živi u lošim materijalnim uvjetima pogoduju razvoju prosjačenja u BiH. Zbog toga će sudionici skupa u Sarajevu nastojati ukazati na potrebu sprječavanja prosjačenja onih kojima to nije potreba i pružanja pomoći onima kojima je pomoć uistinu potrebna.

Predavači na skupu o suzbijanju prosjačenja bit će stručnjaci iz sociologije, kriminalistike i socijalne zaštite iz BiH i regije. Planirano je sudjelovanje predstavnika resornog ministarstva koji se bave tim problemima iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: