|

"Reforme u BiH se ne provode radi Brisela!"

"Reforme u BiH se ne provode radi Brisela!"
0
S
Sarajevo-x.com
27.11.2009. u 12:15
2
komentara
0

dijeljenja
"Reforme u BiH se ne provode radi Brisela!"
Bez jačanja zajedničke države ne može doći do pregovora o potrebnim reformskim mjerama za priključenje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, poručio je njemački ambasador u BiH, Joachim Schmidt, u intervjuu za internet stranicu Reci.ba.
“Kako će Evropska unija jednog dana pregovarati sa BiH o pristupanju Uniji, ako država nije u stanju da imenuje zajedničkog vođu tokom tih pregovora, jer na političkoj razini nema međusobnog povjerenja?”, upitao je ambasador.

Unatoč sporom napredovanju u procesu evropskih integracija, njemački diplomata je naglasio da mu ulijeva nadu činjenica što je nedavno došlo do ispunjavanja mnogih formalnih uvjeta iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima. To pokazuje, po ocjeni ambasadora Schmidta, da je napredak moguć kad postoji pritisak javnog mnijenja. Također je istakao je da se reforme moraju provoditi, ne radi Brisela, već u interesu građana BiH.Integralni razgovor sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini možete pronaći na www.reci.ba.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...