Potpredsjednik FBiH
243

Refik Lendo: Građani žele novu vladu, ali nije do nas

V. K.
Refik Lendo (Foto: I. L./Klix.ba)
Refik Lendo (Foto: I. L./Klix.ba)
Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo obratio se medijima nakon današnjeg neuspješnog sastanka na kojem, osim Bakira Izetbegovića, nisu došli predsjednici drugih stranaka u FBiH kao ni ostatak rukovodstva entiteta.

Lendo je nakon sastanka objasnio kako je pozive uputio Čoviću i Nikšiću, ali da niko od njih nije želio da dođe na razgovor.

"Sastanak nažalost nije održan. Čović je odgovorio da on nema šta sa mnom razgovarati kao predstavnikom Bošnjaka. Ja ne znam ko će predstavljati Bošnjake, hoće li Lidija ili Igor? Nikšić mi je poslao odgovor da nemam ustavnu nadležnost da sazivam sastanak. Inicirao sam sastanak Izetbegovića, Čovića i Nikšića da razgovaraju sa nama. Dobio sam pismo od Lidije Bradare da ne želi da dolazi i da ne želi razgovarati jer smatra da je završila svoj dio posla", rekao je Lendo.

Na pitanje koji su dalji koraci, Lendo ističe kako će organizovati razgovor sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem te je naglasio kako će se i dalje potencirati razgovor između predstavnika stranaka.

"U politici je razgovor uvijek neophodan. Vidjet ćemo kako nuditi rješenja kako bi građani FBiH dobili vlast. Govorimo da građani zaslužuju novu vladu, ali nije do nas. To je do onih faktora koji otvoreno govore da ne žele razgovarati", zaključio je Lendo.