{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Referenduma neće biti u zaključcima Skupštine RS-a"

F
14.10.2008. u 18:50
0
46
"Referenduma neće biti u zaključcima Skupštine RS-a"
0
"Referenduma neće biti u zaključcima Skupštine RS-a"
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je večeras da se riječ refendum neće naći u zaključcima koje bi Narodna skupština RS-a trebalo da usvoji u sutrašnjem nastavku posebne sjednice sazvane na njegovu incijativu povodom govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića pred Generalnom skupštinom UN-a i Parlamentranom skupštinom Vijeća Evrope.
“Referendum je demokratski mehanizam koji se koristi svuda u svijetu, ali političko rukovodstvo svake zemlje treba da zna kada će ga upotrijebiti, a kada zloupotrijebiti. Mi ga nećemo zloupotrijebiti i referenduma sutra neće biti u zaključcima Skupštine”, rekao je Kuzmanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Podsjećamo, u skupštinskoj informaciji pripremljenoj za posebnu sjednicu bilo je riječi i o referendumu, kao sredstvu kojim bi, kako je rečeno, RS odbranila svoje legitimne interese i sačuvala identitet potvrđen Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Nakon toga uslijedila je reakcija OHR-a i američke ambasade u BiH, a u jučerašnjem obraćanju poslanicima Kuzmanović nije spomenuo riječ referendum kao opciju u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: