Ne zna koga predstavlja
11

Redžo Kurić: Izbor Selvedina Šatorovića bio je nelegalan i nelegitiman

Piše: Selma H.
Redžo Kurić (desno) (Foto: FENA)
Redžo Kurić (desno) (Foto: FENA)
Nakon što je za novog predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH jednoglasno izabran Selvedin Šatorović, njegov predsjednički protukandidat s februarskog kongresa Redžo Kurić kazao je kako je ovaj izbor bio nelegitiman i nelegalan, te da za to postoje brojni razlozi.

"Nije validan Glavni odbor. Glavni odbor nema pravo poništavati veći organ od sebe, a to je kongres. Delegati na kongresu nisu bili validni. U svemu tome može se izvući zaključak da je sve ovo zapravo borba za neke pozicije i ovih 14 grana koje nisu prisustvovale vandrednom kongresu su taj kongres proglasili nevalidnim", rekao je Kurić dodavši kako oni ove rezultete i ovaj izbor ne priznaju.

Današnjem vandrednom kongresu prisustvovao je 71 delegat od pozvanih stotinu, a četrnaest sindikata koji danas nisu željeli prisustvovati izboru, također su ga proglasili nelegalnim.

"Mi se borimo za legalitet. Šatoroviću neka je Bog na pomoći u ovakvoj situaciji. Ne znam koga on predstavlja, ali mu želim sreću ako misli da predstavlja radnike", rekao je na kraju razgovora za Klix.ba, Redžo Kurić.

Podsjećamo, Šatorović je jednoglasno izabran za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH na današnjem vanrednom kongresu u Zenici. Za Šatorovića su glasali svi prisutni delegati. Današnjem kongresu prisustovao je 71 od 100 delegata, a Šatorović je kao jedini kandidat za predsjednika Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine naslijedio Ismeta Bajramovića.