BiH
0

Redizajnirana web stranica Ministarstva vanjskih poslova BiH

FENA
Ministarstvo vanjskih poslova BiH predstavilo je danas medijima u Sarajevu novu redizajniranu web stranicu.

Nova rješenja omogućit će građanima BiH i drugim zainteresiranim zvaničnicima, institucijama i kompanijama lakši pregled aktivnosti ovog ministarstva i dolazak do konkretnih informacija.

Tako bh. građani koji žele putovati u inostranstvo mogu dobiti informacije i preporuke o sigurnosnim uvjetima u traženoj zemlji, načinu dobijanja viza te druge podatke.

Obogaćena je i oblast posvećena ekonomiji, nudeći generalni pregled svih ulaganja u BiH, dok strani investitori mogu doći do podataka o kompanijama iz svih oblasti industrije.

Tu su i osnovni podaci o našoj zemlji za turiste - valuta, vodeći sajmovi i kulturni događaji, vize i druge informacije.

Predočen je i pregled međunarodnih tendera na koje bh. kompanije mogu prijaviti svoje projekte, dok je u segmentu vanjske politike omogućen pregled svih međunarodnih ugovora koje je do sada BiH potpisala sa zemljama u svijetu.

Stranica nudi varijantu bosanskog i engleskog jezika, a uskoro će biti omogućen i pristup informacijama na francuskom i njemačkom jeziku.