Na IUS-u
199

Recepu Tayyipu Erdoganu će u Sarajevu biti uručen počasni doktorat

Klix.ba
Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdoğan, tokom svoje radne posjete Bosni i Hecergovini, 20. maja 2018. godine u okviru posebne ceremonije posjetit će Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), te će mu tom prilikom biti dodijeljen počasni doktorat Internacionalnogu univerziteta u Sarajevu.

Prema evropskoj univerzitetskoj tradiciji dodjela počasnog doktorata važan je događaj, a svaki počasni doktor osim časti i naslova prima na sebe čuvanje ugleda i dostojanstva Univerziteta.

"Ovim svečanim povodom, IUS kao visokoobrazovna institucija ima veliku čast dodjeliti ovo priznanje predsjedniku Erdoğanu kao priznanje za njegov sveukupni dosadašnji rad, za iznimne doprinose u izgradnji humanijeg društva, promociji dostojanstva, kulture dijaloga u Europi i u svijetu", poručuju sa IUS-a.

Dodaju da će ovim priznanjem, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) i Internacionalni univerzitet u Sarajevu još jednom potvrditi dobre veze BiH i Turske.

Svečanost će se održati u Velikom amfiteatru IUS-a, a počasni doktorat predsjedniku Erdoğanu će uručiti v.d. rektora, prof. dr. Ahmet Yıldırım.

U povodu dodjele počasnog doktorata, predsjednik Republike Turske, kratko će se obratiti gostima, profesorima i studentima.