{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


REC: Obilježeno 10 godina rada

F
24.4.2007. u 17:49
0
0
REC: Obilježeno 10 godina rada
0
REC: Obilježeno 10 godina rada
Povodom 10 godina rada Regionalnog centra za okoliš (REC) u BiH danas je u Sarajevu održana svečana konferencija na kojoj je promovirana i web stranica Odsjeka za okoliš Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
Na tom svečanom skupu uručene su i povelje pojedincima koji su svojim radom doprinijeli zaštiti životne okoline. Povelje su dobili član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zastupnica u državnom Parlamentu Katica Čerkez, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Milorad Živković. Povelja je uručena i predsjednici mađarskog Parlamenta Szili Katalin koja dolazi iz države u kojoj je sjedište i Glavni ured REC-a. Mađarska parlamentarka boravi u zvaničnoj posjeti BiH.

Sudionicima konferencije obratili su se član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodan Puhalac i predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH Beriz Belkić koji su naglasili značaj rada REC-a u unaprijeđenju zaštite i očuvanja okoliša u BiH. Istaknuto je da zaštita životne okoline za svaku normalnu državu treba da bude jedno od najvažnijih životnih ali i političkih pitanja, te da je to važno pitanje i za ulazak BiH u EU.

Ured REC - a za BiH osnovan je 1997. godine u cilju pružanja adekvatne podrške unaprijeđenju zaštite i očuvanja okoliša u BiH. Ured za BiH dosad je radio na promoviranju dijaloga među različitim zainteresiranim stranama koje sudjeluju u toj oblasti. REC je 1998. godine uspostavio ured i u Banja Luci, a 2000. u Mostaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: