{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Rebalans budžeta do kraja mjeseca'

S
7.5.2009. u 10:52
0
14
'Rebalans budžeta do kraja mjeseca'
0
'Rebalans budžeta do kraja mjeseca'
Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nedžad Branković izjavio je da će se u rebalansu budžeta, koji će biti dogovoren do kraja mjeseca, osim brige o najosjetljivijim kategorijama stanovništva, prioritet dati spašavanju društva.
Govoreći o trogodišnjem stend baj aranžmanu Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, Branković je objasnio da će nakon faze prilagođavanja uslijediti period stagnacije i oporavka koje će dovesti do razvoja društva.

"Prva faza je prilagođavanje, što znači da trošimo onoliko sredstava koliko imamo. Novac MMF-a pomoći će servisiranje spoljnih dugova i ako bude dovoljno prihoda, onda će biti novca za privredu i razvoj i uspostavljanje sistema", rekao je Branković za "Dnevni avaz".

On je naglasio da je pismo namjere, koje je Vlada FBiH usaglasila sa MMF-om i koje će biti upućeno u Vašington, potvrda da su programi predstavljenih antirecesijskih mjera prihvatljivi i provedivi.

Branković je dodao da sada treba usvojiti rebalans budžeta svih nivoa vlasti, kako je definisano u tom pismu, nakon čega će Odbor direktora MMF-a donijeti odluku o aktiviranju sredstava iz stend baj aranžmana.

Branković je istakao da obaveze prema MMF-u ne mogu biti ispunjene bez ukupnog funkcionisanja vlasti u BiH, a ne samo Vlade Federacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: