{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Realan osnov za odobravanje nove kreditne linije MMF-a BiH

S
11.7.2012. u 17:23
0
5
Realan osnov za odobravanje nove kreditne linije MMF-a BiH
0
Realan osnov za odobravanje nove kreditne linije MMF-a BiH
Premijer RS-a Aleksandar Džombić i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, koju predvodi šef Misije MMF-a za BiH Kostas Hristu, konstatovali su danas da postoji realan osnov za odobravanje nove kreditne linije BiH.
Džombić i Hristu ocijenili su da je realno da, u slučaju da dogovor bude postignut, MMF već u septembru odobri novi standby aranžman BiH kada bi bila isplaćena prva tranša kredita, a druga tranša bi trebalo da bude isplaćena u decembru, saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Premijer RS-a upoznao je predstavnike MMF-a o realizaciji projekata u oblastima infrastrukture i energetike čime će biti ostvaren značajan ekonomski i privredni prosperitet RS-a.

Tokom sastanka razgovarano je o prethodnom stendbaj-aranžmanu MMF-a, o sredstvima Evropske komisije i Svjetske banke, kao i o stanju i prognozama za ekonomije u regionu i svijetu.

Misija MMF-a boravit će u Banjoj Luci do 13. jula, a u BiH će biti do 20. jula. Svrha razgovora je dogovor o novom stendbaj-aranžmanu BiH i MMF-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: