{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reakcije "Građana Sarajeva" na zabranu mirnog protestnog okupljanja

S
2.4.2008. u 09:29
0
0
Reakcije "Građana Sarajeva" na zabranu mirnog protestnog okupljanja
0
Reakcije "Građana Sarajeva" na zabranu mirnog protestnog okupljanja
Foto: Arhiva
Nakon jučerašnjeg saopštenja MUP-a KS o zabrani mirnog protestnog okupljanja, neformalna grupa građana koja sebe naziva "Građani/ke Sarajeva" reagovala je na ovu zabranu.
U njihovom dopisu, između ostalog, stoji: "Jučerašnjim saopštenjem MUP-a KS, građanima/kama ovog grada su čelni ljudi Sarajeva, premijer Samir Silajdžić i gradonačelnica Semiha Borovac, jasno dali do znanja da demokratski procesi u ovom gradu, a i državi, nisu dobrodošli i da će kao takvi, po potrebi, biti ugušeni i silom, odnosno uz pomoć policijskih snaga."

"Ovim putem želimo naglasiti da mi, građani/ke Sarajeva, nemamo apsolutno nikakvih želja za onemogućavanjem spomenutog događaja, čak naprotiv, apsolutno se slažemo da je I Korpus ABiH i ranije zaslužio da mu se dodijeli ovo priznanje kakvo mu se na ovoj svečanosti dodjeljuje. Ali, istovremeno postavljamo i pitanje nadležnima - zar je trebalo proći 12 godina od kraja rata da biste I Korpusu ABiH dodijelili ovu nagradu," stoji dalje u saopštenju.

Na kraju dopisa ove grupe stoji: "Stoga, građani/ke Sarajeva poručuju vlastima da na ovaj i ovakav način pokušaja gušenja volje naroda mogu samo probuditi dodatnu svijest, a mi, građani/ke Sarajeva pozivamo sve ljude kojima je dosta neodgovornosti, nerada, lopovluka i manipulacije nama, da izađu na ulice 06. aprila i da zajedničkim snagama, mirnim i dostojanstvenim protestom, pokažemo i dokažemo da nismo ni rulja ni anarhisti i da ovaj grad volimo više od bilo kojeg pohlepnog političara!"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: