{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reakcija predsjednice FBiH povodom napada na fra Miju Džolana

F
23.1.2008. u 15:42
0
0
Reakcija predsjednice FBiH povodom napada na fra Miju Džolana
0
Reakcija predsjednice FBiH povodom napada na fra Miju Džolana
Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, povodom napada na provincijala Bosne srebrene fra Miju Džolana, uputila je pismo federalnom ministru unutarnjih poslova Muhidinu Aliću i ministru unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Željku Mijatoviću.
Zatražila je hitne mjere u rasvjetljavanju i procesuiranju ovog slučaja, saopćeno je iz njenog ureda.

"Tražim žurno i profesionalno poduzimanje svih mjera, radnji i postupaka u rasvjetljavanju i procesuiranju ovog inkriminiranog djela. Također tražim blagovremeno informiranje o tijeku i rezultatima provedenih predistražnih radnji u ovom slučaju", navela je Krišto.

Navela je i da ne želi ovom nemilom događaju davati bilo kakve političke konotacije, što je u svom obraćanju javnosti naglasio sam provincijal Bosne srebrene fra Mijo Džolan."

"Napad na provincijala Bosne srebrene fra Miju Džolana izaziva opravdanu zabrinutost i ogorčenje zbog nedopustivo loše sigurnosne situacije, kao i činjenice da o ovom događaju uopće nisam informirana.

Sveobuhvatne mjere sigurnosti pretpostavljaju preuzimanje potpune odgovornosti za razotkrivanje svih inkriminiranih radnji pod jednakim uvjetima i s istom predanošću.

Jedino takav pristup osigurava svima, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost, jednaku zaštitu pred zakonom i sprječava bilo kakav osjećaj ugroženosti.

Specifičnosti državnog ustrojstva i međusobnih odnosa zahtijevaju kvalitetne sigurnosne procjene, a s tim u svezi i viši stupanj profesionalnosti i odgovornosti", navela je predsjednica Federacije u pismu ministrima unutrašnjih poslova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: