{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RCC sutra obilježava prvu godišnjicu od osnivanja

F
26.2.2009. u 09:56
0
0
RCC sutra obilježava prvu godišnjicu od osnivanja
0
RCC sutra obilježava prvu godišnjicu od osnivanja
Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) sutra će obilježiti prvu godišnjicu od osnivanja na historijskom sastanku u Sofiji održanom 27. februara 2008. godine, koji je pokazao opredjeljenost da se ojača regionalno vlasništvo i saradnja u jugoistočnoj Evropi (JIE).
Program obilježavanja obljetnice sastoji se od panel-diskusije o temi "Godina dana Vijeća za regionalnu saradnju: postignuća i pogled unaprijed“, nakon čega slijedi koncert gudačkog kvarteta Simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope i prijem.

Među učesnicima panel-diskusije, koji će se osvrnuti na dosadašnje rezultate RCC-a i razmotriti buduće aktivnosti, bit će generalni sekretar RCC-a Hido Biščević, predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH Srđan Dizdarević, direktor Beogradskog centra za evropske integracije Jovan Teokarević i viši stručnjak Fondacije za istraživanje ekonomskih politika Turske Erhan Turbedar.

U toku prve godine postojanja, članovi RCC-a i Sekretarijat organizacije u Sarajevu uložili su velike napore da uspostave mehanizme pojačane regionalne saradnje unutar prioritetnih područja - ekonomskog i društvenog razvoja, energetike i infrastrukture, pravosuđa i unutrašnjih poslova, sigurnosne saradnje, izgradnje ljudskih potencijala i parlamentarne saradnje - i na taj način dali doprinos cijelokupnom razvoju i evropskim i evro-atlantskim integracijama JIE.

Program obilježavanja počet će u u 18.00 sati u Zemljskom muzeju BiH.

Ovaj događaj istovremeno će ugostiti i izložbu Komisije/Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika BiH koja će ilustrirati kulturnu raznolikost zemlje, njeno nasljeđe, a u tom smislu i njen širi, regionalni doprinos, saopćeno je iz RCC-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: