{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razvojni programi za rad u predškolskim ustanovama

F
10.2.2009. u 17:11
0
0
Razvojni programi za rad u predškolskim ustanovama
0
Razvojni programi za rad u predškolskim ustanovama
Članovi Konferencije ministara obrazovanja BiH, koju čine ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović te entitetski i kantonalni ministri obrazovanja, potpisali su Sporazum o zajedničkom jezgru cjelovitih razvojnih programa za rad u predškolskim ustanovama.
Sporazumom je predviđeno da se od školske 2009./2010. godine u svim predškolskim ustanovama u BiH vaspitanje i obrazovanje izvodi u skladu sa zajedničkim osnovnim principima, a ministri obrazovanja na svim nivoima dobili su zadatak da osiguraju uvjete za provođenje sporazuma od naredne školske godine.

Ministri su prihvatili i potpisali Sporazum o uspostavljanju Savjeta za opšte obrazovanje koji ima zadatak da prati, analizira i procjenjuje stanje obrazovnog sistema te da daje mišljenja, savjete i preporuke o politici djelovanja u predškolskom, osnovnom i srednjem opštem obrazovanju.

Članovi Konferencije ministara obrazovanja BiH razmotrili su i Izvještaj o postignućima učenika završnih razreda osnovne škole iz matematike i prirodnih nauka.

Konstatovano je da su učenici iz BiH nešto ispod evropskog prosjeka u znanju i primjeni naučenog te su ministri predložili da se provedu analize na svim nivoima da bi se utvrdili razlozi i bili stvoreni uvjeti za praćenje svjetskih trendova i dostignuća u nastavi, saopćeno je danas iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: