{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razvojni programi za rad u predškolskim ustanovama

F
10.2.2009. u 17:11
0
0
Razvojni programi za rad u predškolskim ustanovama
0
Razvojni programi za rad u predškolskim ustanovama
Članovi Konferencije ministara obrazovanja BiH, koju čine ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović te entitetski i kantonalni ministri obrazovanja, potpisali su Sporazum o zajedničkom jezgru cjelovitih razvojnih programa za rad u predškolskim ustanovama.
Sporazumom je predviđeno da se od školske 2009./2010. godine u svim predškolskim ustanovama u BiH vaspitanje i obrazovanje izvodi u skladu sa zajedničkim osnovnim principima, a ministri obrazovanja na svim nivoima dobili su zadatak da osiguraju uvjete za provođenje sporazuma od naredne školske godine.

Ministri su prihvatili i potpisali Sporazum o uspostavljanju Savjeta za opšte obrazovanje koji ima zadatak da prati, analizira i procjenjuje stanje obrazovnog sistema te da daje mišljenja, savjete i preporuke o politici djelovanja u predškolskom, osnovnom i srednjem opštem obrazovanju.

Članovi Konferencije ministara obrazovanja BiH razmotrili su i Izvještaj o postignućima učenika završnih razreda osnovne škole iz matematike i prirodnih nauka.

Konstatovano je da su učenici iz BiH nešto ispod evropskog prosjeka u znanju i primjeni naučenog te su ministri predložili da se provedu analize na svim nivoima da bi se utvrdili razlozi i bili stvoreni uvjeti za praćenje svjetskih trendova i dostignuća u nastavi, saopćeno je danas iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: