{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razriješen dužnosti direktor Direkcije robnih rezervi Federacije BiH

F
16.1.2008. u 16:13
0
0
Razriješen dužnosti direktor Direkcije robnih rezervi Federacije BiH
0
Razriješen dužnosti direktor Direkcije robnih rezervi Federacije BiH
Federalni premijer Nedžad Branković danas je saopćio novinarima da je razriješen dužnosti direktor Direkcije robnih rezervi Federacije BiH Hrvoje Dragoja zbog propusta u rukovođenju ovom institucijom.
Vlada FBiH je u zatvorenom dijelu sjednice u Sarajevu obavila raspravu o izvještajima federalnih uprava u vezi s kontrolom rada Direkcije za robne rezerve.

-Zaključeno je da se razriješi dužnosti direktor Direkcije robnih rezervi Federacije BiH Hrvoje Dragoje i da se u roku u sedam dana imenuje vršilac dužnosti koji će biti imenovan na 60 dana, a parelelno s tim će biti pokrenuta procedura javnog konkursa za izbor novog direktora – kazao je Branković.

Uporedo s tim ići će procedura donošenja novih zakona o robnim rezervama i zakona o kontroli cijena u Federaciji BiH.

Drugi zaključak, prema Brankovićevim riječima, odnosio se na zaduženja federalnim institucijama kada je u pitanju utvrđivanje drugih vrsta odgovornosti shodno utvrđenim nadležnostima.

-Posebna Vladina komisija će utvrditi materijalne i nematerijalne štete nanesene Federaciji i u tom smislu će krenuti u pravcu utuženja radi namirenja nanesene, prije svaga materijalne štete Vladi Federacije – kazao je Branković.

Vlada je zadužila Ministarstvo zdravstva i Upravu inspekcije da putem Zavoda za javno zdravstvo, a radi zaštite zdravlja građana FBiH pokrene opsežne aktivnosti utvrđivanja zdravstvene ispravnosti osnovnih životnih namirnica u svim mjestima gdje su ukladištene, bez obzira na to da li su u skladištima javnih institucija ili privatnih trgovačkih kompanija koje se bave njihovim prometom.

-Funkcionisanje Direkcije robnih rezervi otvorilo je pitanje funkcionisanja i drugih institucija i pokazuje koliko su te institucije trošne, te koliko posla treba obaviti da bi se institucije reformisale s ciljem zaštite interesa građana Federacije –kazao je Branković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: