{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razotkrivena međunarodna mreža trgovine drogom

F
7.11.2006. u 21:00
0
0
Razotkrivena međunarodna mreža trgovine drogom
0
Razotkrivena međunarodna mreža trgovine drogom
U Italiji je u utorak uhapšeno pedesetak osoba osumnjičenih da pripadaju međunarodnoj mreži trgovine drogom između Južne Amerike i Evrope, saopćila je karabinjerska komanda u Trenteu na sjeveru Italije.
Desetak osoba je uhapšeno u Španiji i Argentini u okviru istrage izvedene u više zemalja, u kojim je zaplijenjeno tri tone kokaina i 110.00 paketa ekstazija, precizirao je isti izvor, javlja AFP.

Otkriveni su i laboratoriji za preradu droge na otoku Ibiza, na Balearima.

Međunarodna istraga je utvrdila da je droga u Evropu stizala morem u sanducima s biljnim ugljem iz argentinskih rudnika u Chacou.

Droga u obliku kokainske kaše ili već rafiniranog kokaina dolazila je iz Kolumbije, preko Argentine, gdje je tovarena na brodove koji su plovili prema španskim lukama, posebno u Vigo i Valenciju.

Droga je, zatim, kopnenim putem stizala u Italiju preko južne Francuske.

Glasnogovornik karabinjera u Trenteu Gianpaolo Ganzer je kazao da je mreža povezana s N'dranghetom, kalabrezijskom mafijom i s opasnim klanom Mancuso.

On je izrazio zadovoljstvo što je nakon dvogodišnje istrage "zadat veliki udarac kriminalnim organizacijama koje su snabdijevale drogom noćne klubove i barove u milanskoj i torinskoj regiji".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: