HDZ 1990
0

Razotkriven pokušaj prevare građana Mostara

FENA
Uvidjevši da je razotkrivena njihova namjera prevare da u posljednjim danima svog mandata izvrše izmjene i dopune gradskog regulacijskog plana, a da prethodne četiri godine na tom planu nisu ništa učinili, vladajuća garnitura HDZBiH-SDA odgodila je posljednju sjednicu Gradskog vijeća Mostara za četvrtak, 2. listopada, stoji u priopćenju iz mostarskoga Gradskoga odbora HDZ-a 1990.

"U obrazloženju su naveli da je sjednica odgođena radi navodne pripreme vijećnika za sjednicu, međutim, pravi je razlog pritisak javnosti koji se stvorio nakon naše reakcije na pokušaj vladajuće koalicije da u posljednjim danima svoje vladavine omoguće pojedincima iz svojih redova ostvarivanje enormnih zarada. Očito je da je sjednica odgođena kako javnost ne bi imala vremena reagirati na njihove odluke, što bi sigurno rezultiralo masovnim gubitkom glasova koalicije HDZBiH - SDA.

Zbog toga ponovno skrećemo pažnju javnosti na očite nelogičnosti u izmjenama i dopunama regulacijskih planova za Grad Mostar. Kao prvo, prilikom izrade izmjena i dopuna regulacijskog plana 'Centar II' zanemarena je činjenica da je koeficijent izgrađenosti parcela u krugu Stare bolnice i susjednih parcela veći od dopuštenog, tako da cijeli obuhvat predviđa izgradnju dehumanizirane betonske džungle bez ikakvih zelenih površina i vanjskog parkinga.

Slična je situacija i na Bijelom brijegu, gdje se dvorište škole devastira izgradnjom stambeno-poslovnog objekta od 6 etaža, a legaliziraju se i bespravno izgrađeni stambeni objekti koji su po važećem planu bili predviđeni za uklanjanje kako bi se sačuvao identitet školskog dvorišta.

Također izmjenom i dopunom regulacijskog plana 'Zgoni II', bez obzira na opasnost od slijeganja terena, na prostoru bivše karting piste predviđena je izgradnja objekta od 6 katova. Nadamo se da će građani prepoznati da ovakvo ponašanje ne smije dobiti njihovu potporu na predstojećim izborima te ih pozivamo da u nedjelju, 5. listopada, takvu politiku HDZ-a BiH pošalju u povijest", stoji u priopćenju iz mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a 1990.