Čekaju Čovića
90

Razočarani radnici Aluminija ispred zgrade HDZ-a: Iznevjereni smo, treba ići u Njemačku

E. LJ.
U zgradi centrale HDZ-a u Mostaru u toku je sastanak predsjednika HDZ-a Dragana Čovića s bivšim radnicima Aluminija. No, njihova očekivanja nisu velika - iznevjereni traže ostavke.
"Imam četvero djece, supruga mi i dalje radi, odavde se jedino može bježati u Njemačku. Sve je ovo prije dogovoreno, scenarij već postoji, neko će kupiti Aluminij za 1 KM i vratiti podobne", rekao je jedan bivši uspolenik Aluminija.

Među okupljenima je i čovjek koji je prije više od godinu otišao u penziju, a koji, kaže da od dana kada je ugašen Aluminij ne spava.

"U Aluminiju sam radio 37 godina. Do ovog sastanka nije trebalo doći. Nas samo ostavke zadovoljavaju, jer su nas iznevjerili. Svi hrvatski članovi vlade trebaju dati ostavku. Čović također. Nisu oni nama punili fondove, već mi njima. Iznervjerili su sve i jasno je, samo nas ostavka zadovoljava", rekao je.

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a Dragan Čović se nakon održanog sastanka s upravom Aluminija vratio u centralu HDZ-a ispred koje se okupilo više od 2.000 ljudi. Ovo okupljanje potaknuto je protestima radnika Aluminija koji su ispred zgrade HDZ-a zapalili svijeće želeći simbolizirati kraj mostarskog kombinata u čijim pogonima je u noći s ponedjeljka na utorak isključena struja.