{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raznovrsni sadržaji u ramazanskom programu

S
20.8.2009. u 10:52
0
8
Raznovrsni sadržaji u ramazanskom programu
0
Raznovrsni sadržaji u ramazanskom programu
Federalna televizija svakog Ramazana posebno producira ramazanski program i u skladu sa praksom, i ove godine će prikladnim programom obilježiti ovaj mjesec.
Halid Rifatbegović autor je dokumentarne emisije "Obnova džamija obnova povratka", emisije koja govori o obnovi džamija u Hercegovini, koje su garant povratka i opstojnosti Bošnjaka na tim prostorima. "Da ne bi džamije narod ode" je dokumentarna emisija koja govori o značaju džamije u Gunji, Republika Hrvatska, džamije koja je bila i ostala centar okupljanja Bošnjaka u ovom dijelu Slavonije.

Halid Rifatbegović također je autor emisije "Gornjepodrinjske hair vode". Voda ima veliki značaj u Islamu, i sam Kur'an joj pridaje mnogo pažnje. To je jedan od razloga zbog čega i Bošnjaci generacijama iza sebe ostavljaju hair česme.

Nedim Hrbat autor je emisije "Pohod Ajvatovici", u kojoj pratimo pohođenje Ajvatovici, 499. po redu. Ajvatovica je najveće dovište muslimana na Balkanu, i danas predstavlja najveću vjersko kulturnu manifestaciju u Bošnjaka, manifestaciju koja podrazumijeva i vjerski ali i sekularni, religijski ali i kulturno politički obzir.

Nedim Hrbat također je autor emisija "Put do tekije" i "Put derviša", dokumentarnih emisija u kojima nas šejh Hadžimejlić upoznaje sa kapima u moru tesavvufa.

Budući je mjesec Ramazan mjesec Kur'ana jer je u njemu započelo objavljivanje ove Božije Knjige, FTV emituje i emisiju "Čuvari Kur'ana", autora Nedima Hrbata, u kojoj predstavljamo sestre - obje hafize.

Mahmut Latifić autor je emisije "Livanjske džamije".

Osim ovih sadržaja preporučujemo i magazin "Mozaik religija", u cjelosti posvećen mjesecu Ramazanu, koji specijalno od ovog Ramazana emitujemo sa novim dizajnom. Urednik magazina je Nedim Hrbat, a kao i proteklih godina magazin se emituje subotom u starom terminu.

Tokom mjeseca Ramazana Federalna televizija će u svom programu naznačiti vrijeme iftara, saopšteno je iz ove TV kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: