{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raznolikost kultura u funkciji razvoja turizma u BiH

F
27.9.2009. u 10:59
0
1
Raznolikost kultura u funkciji razvoja turizma u BiH
0
Raznolikost kultura u funkciji razvoja turizma u BiH
U povodu 27. septembra - Svjetskog dana turizma, federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg još jednom je potvrdio čvrstu opredijeljenost za održivi razvoj turizma baziran na dogovoru s lokalnim zajednicama i turističkim djelatnicima, turizam koji podrazumijeva prepoznavanje i očuvanje specifičnih prirodnih, kulturno-povijesnih i tradicijskih vrijednosti svih područja BiH.
U svojoj izjavi ministar Herceg je istakao da posebno raduje što "možemo reći da smo, usprkos posljedicama globalne ekonomske krize, u potpunosti uspjeli u namjerama da i ova sezona, u okviru objektivnih okolnosti, bude uspješna".

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma "Turizam, slavljenje razlika" poziv da se nitko ne zatvara u vlastite granice, nego da se otvori i sučeljava s različitim načinima života i mišljenja uz visoki stupanj odgovornosti i poštivanja različitosti, navodi ministar Herceg.

S obzirom na prirodne i kulturne potencijale i svekoliku raznolikost BiH, kako je dodao ministar Herceg, naš je daljnji turistički razvoj neupitan uz još snažniju političku volju koju moramo osigurati, ali i interdisciplinarni pristup koji bi omogućio razvoj u smjeru odredišta visoke vrijednosti, uz istodobno očuvanje prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti kojima BiH obiluje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: