Porodica je zakon
291

Raznobojni kišobrani na Eiffelovom mostu u Sarajevu u znak podrške djeci s poteškoćama

Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Udruženje "Dajte nam šansu" danas obilježava sedmu godinu postojanja i to početkom društveno odgovorne kampanje za jačanje i zaštitu prava porodica djece sa poteškoćama u razvoju "Porodica je zakon“.

Obilježavanju sedmog rođendana Udruženja prisustvovao je u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

Pomenuto Udruženje je neprofitna organizacija koja djeluje na području Bosne i Hercegovine. Koristeći inovativne modele, kroz direktan rad, pruža podršku porodicama i djeci /odraslima s poteškoćama u razvoju, bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta. Utiče na svijest zajednice edukativnim i inkluzivnim aktivnostima, te na promjene, dopune i implementiranje relevantnih zakona.

U okviru kampanje "Porodica je zakon" na Eiffelovom mostu na Skenderiji od 26. marta do 4. aprila 2018. godine bit će izložena postavka visećih kišobrana. Sredstva od kupovine kišobrana će biti iskorištena za prikupljanje novca koji će biti usmjeren za uplatu tretmana djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju.

Općina Centar je podržala održavanje humanitarne manifestacije, te na taj način još jednom pokazala opredjeljenje i potvrdila da je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja brigu o osobama sa invaliditetom i djeci sa poteškoćama u razvoju godinama unazad stavlja u fokus svojih aktivnosti, saopćeno je iz Općine Centar.