{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razmatranje prijedloga Zakona o praznicima

F
24.11.2009. u 07:24
0
1
Razmatranje prijedloga Zakona o praznicima
0
Razmatranje prijedloga Zakona o praznicima
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o duhanu BiH.
Predloženim zakonom uređuju se proizvodnja, otkup, obrada, prerada i promet sirovog duhana u listu te proizvodnja i promet duhanskih proizvoda. Donošenjem zakona o duhanu unaprijedit će se povezanost primarnih proizvođača duhana i duhanske industrije u BiH.

Poslanici bi, između ostalog, trebalo da u prvom čitanju razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH. Donošenjem ovih izmjena i dopuna zakona, BiH će ispuniti četiri uslova za liberalizaciju viznog režima i uskladiti legislativu u ovoj oblasti i rješenja u zemljama EU-a.

U ovaj prijedlog zakona ugrađena su četiri amandmana, djelomično je prihvaćeno šest, a nije prihvaćeno 14 amandmana koje su predložili poslanici, nakon što su odbili da prihvate raniji prijedlog zakona Vijeća ministara BiH koji im je upućen u septembru ove godine.

U prvom čitanju će biti razmatran i Prijedlog zakona o praznicima BiH i neradnim danima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Za sutra ujutro, prije sjednice Predstavničkog dom, zakazana je sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na kojoj bi trebalo da bude razmatrana podobnost i dato mišljenje o kandidatu za ministra sigurnosti BiH Sadiku Ahmetoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: