Vijeće ministara BiH
0

Razmatranje prijedloga zakona o graničnoj kontroli

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas na redovnoj sjednici u Sarajevu prijedloge zakona o graničnoj kontroli i zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Prema najavi bit će razmatran i Prijedlog odluke o obavezi međusobnog usklađivanja entitetskih, kantonalnih i propisa Brčko Distrikta BiH o oružju i njihovom usklađivanju s međunarodnim aktima.

Planirano je i izjašnjavanje o Nacrtu zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, te Nacrtu zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o imunitetu BiH, kao i nacrti zakona o izmjenama Zakona o Sudu BiH i Zakona o Tužilaštvu BiH. Također, na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj himni BiH.

Vijeće ministara BiH danas će održati i tematsku sjednicu posvećenu integracijama BiH u NATO.

Tako će biti razmatran i Prijedlog komunikacione strategije BiH u NATO integracijskom procesu, Izvještaj o realizaciji Individualnog partnerskog akcionog programa BiH za period januar - mart 2009. godine, te Informacija o trenutnom statusu Individualnog partnerskog programa BiH.