|

Razmatranje Prijedloga zakona o Agenciji za prevenciju korupcije

Razmatranje Prijedloga zakona o Agenciji za prevenciju korupcije
0
F
FENA
15.12.2009. u 07:12
1
komentara
0

dijeljenja
Razmatranje Prijedloga zakona o Agenciji za prevenciju korupcije Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.
Usvajanjem ovog zakona BiH će ispuniti još jedan od preostalih uvjeta iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima i ispoštovati GRECO preporuku u vezi s uspostavljanjem posebnog tijela za borbu protiv korupcije.

Predloženim zakonom je predviđeno da Agencija bude nezavisna i samostalna upravna organizacija, koja za svoj rad odgovara Parlamentarnoj skupštini BiH.

Delegati bi u prvom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, čije je usvajanje jedna od preostalih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađu: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH; Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH; Prijedlog zakona o općoj sigurnosti proizvoda; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem u BiH te Prijedloga zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

U prvom čitanju bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nestalim osobama, a predviđeno je i Davanje saglasnosti za ratifikaciju Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom i Opcionalnog protokola.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...