Reakcija
0

'Razlog napada nije bila homofobija, već nacionalizam'

Sarajevo-x.com
PR menadžer samoprozvanog pjevača iz BiH Alena Albinovića, oglasio se povodom teksta u Jutarnjem listu u kojem se navodi da ga je u jednom od zagrebačkih McDonald's restorana pretukao homofob.

"Alen Albinović i njegov menadžer Mirad Hadžiahmetović stigli su u Zagreb jer su imali zakazano snimanje na Novoj TV za emisiju "Red Carpet" i sastanak u vezi s učestvovanjem u reality showu "Farma" koji se uskoro počinje emitirati.

Nakon snimanja uputili su se u McDonald's u Jurišićevoj ulici na večeru. Čekali su u redu za narudžbu kada im je prišao nepoznati mladić i obratio im se riječima: "balije marš iz Zagreba, j.... li vam mamicu". Nakon toga, Albinović je odmah izašao i potražio policiju, a njegovog menadžera u to vrijeme je nasilnik udario u predjelu usta i nosa, te je zadobio lakše tjelesne ozljede", navodi se u obraćanju te ističe kako "razlog napada nije homofobija, već nacionalizam."

Advokat Alena Albinovića će ove sedmice predati tužbu protiv Jutranjeg lista za objavu lažnih informacija, uvrede časti i nanošenja duševne boli, navedeno je u saopćenju.