Radmanović u Bugarskoj
0

Razgovori o unapređenju privredne saradnje

SRNA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik bugarske Parlamentarne grupe za prijateljstvo Bugarska-BiH Petar Kurumbašev konstatovali su da privredna saradnja ne prati dobre prijateljske odnose između dvije zemlje, s obzirom da robna razmjena iznosi jedva 30 miliona dolara.

"Kurumbašev se danas tokom sastanka u Sobranju zauzeo za jačanje saradnje na regionalnom nivou, direktnim povezivanjem kantona i bugarskih oblasti, odnosno opština u BiH i Bugarskoj", izjavio je Srni Đorđe Latinović, savjetnik za odnose sa javnošću predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kurumbašev je rekao da je sa parlamentom BiH uspostavljena dobra saradnja, te da je parlamentarna delegacija BiH prošle godine boravila u Bugarskoj.

"I mi planiramo da posjetimo parlament BiH i to ćemo učiniti nakon konstituisanja zakonodavne i izvršne vlasti", dodao je Kurumbašev.

Radmanović danas je u bugarskom Sobranju razgovarao i sa zamjenikom predsjednika bugarskog parlamenta Anastasom Anastasovim.

Državna delegacija BiH, predvođena predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, doputovala je danas u dvodnevnu posjetu Sofiji, na poziv bugarskog predsjednika Georgija Prvanova.

Radmanović će sutra, drugog dana posjete, boraviti u južnoj Bugarskoj, gdje će posjetiti Bačkovski manastir i razgledati stari grad Plovdiv.
Domaćin delegacije  BiH u Plovdivu biće gradonačelnik  tog grada Slavčo Atanasov.