Sarajevo
0

Razgovori delegacija Vlada FBiH i Brčko Distrikta

FENA
U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu jučer su se sastale delegacije Federalne vlade i vlade Brčko Distrikta, koje su predvodili premijer FBiH Mustafa Mujezinović i gradonačelnik Vlade Distrikta Dragan Pajić.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim pitanjima koje treba rješavati u skladu s usvojenim ustavnim amandmanom za Brčko Distrikt.

U tom kontekstu, bilo je riječi i o uzajamnim potraživanjima i dugovanjima, entitetskom državljanstvu za građane Brčko Distrikta, kao i snabdijevanju električnom energijom Distrikta, te dogovoren način njihovog rješavanja putem saradnje odgovarajućih resora.

Na sastanku su razmijenje i informacije o planovima i aktivnostima na izgradnji autoceste Tuzla -Orašje i rekonstrukciji i elektrifikaciji pruge Brčko-Banovići.

U jučerašnjim razgovorima, s federalne strane, učestvovali su ministri Gavrilo Grahovac, Vahid Hećo, Feliks Vidović, Muhidin Alić, Safet Omerović, Nail Šećkanović, Meliha Alić i sekretar Vlade FBiH Ismet Trumić koji je ujedno i koordinator za Brčko Distrikt.

Iz Vlade Brčko Distrikta sastanku su prisustvovali šefovi odjeljenja Zekerijah Osmić, Predrag Ljubojević, Admir Čandić i Rizo Čivić i direktor Direkcije za finansije Mato Lučić, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.