{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovor Špirić - Rycroft

S
4.6.2008. u 11:36
0
0
Razgovor Špirić - Rycroft
0
Razgovor Špirić - Rycroft
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu ambasadora Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft.
Predsjedavajući Špirić je istakao da će Vijeće ministara imati proaktivnu ulogu kako bi došli do najboljeg modela za ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji će biti potpisan 16. juna u Luksemburgu.

“Evropski proces je vlasništvo svih nivoa vlasti u BiH”, podvukao je Špirić, naglašavajući neophodnost jačanja unutrašnje komunikacije s ciljem uspjeha BiH.

Predsjedavajući Špirić je informisao ambasadora Rycrofta o odluci o formiranju Interresorne radne grupe za pregovore o liberalizaciji viznog režima za građane BiH u EU.

Špirić i Rycroft su razgovarali i o mogućnostima korištenja iskustava drugih zemalja koje su prošle put do punopravnog članstva u EU.

Ambasador Rycroft se interesovao i za rješenje problema falsifikovanja CIPS-ovih isprava. Predsjedavajući Špirić je rekao da je, s jedne strane, loše što se to dogodilo, ali sa druge, da je dobro što se pokazalo da postoje nadležne institucije koje mogu otkrivati zloupotrebe i boriti se protiv njih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: