Sastanak Čavić-English
0

Razgovor o referendumu i izborima

SRNA
Charles English
Charles English
Predsjednik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić izjavio je da je večerašnji razgovor sa američkim ambasadorom u BiH Charlesom Englishom bio u svjetlu predstojeće sjednice Savjeta za provođenje mira /PIC/ s ciljem stvaranja slike o političkim događajima u Republici Srpskoj i BiH.

Čavić je rekao da je američkom ambasadoru u vezi sa Zakonom o referendumu i građanskim inicijativama, prenio stavove DP-a da je pitanje referenduma dio političke taktike kojom se želi skrenutu pažnja sa ekonomskih i drugih teških pitanja na politička.

"Ambasadorov stav, koji je već dovoljno poznat, jeste da je pitanje referenduma vrlo ozbiljno igranje vatrom i da oni na to oni sigurno neće ostati nijemi", rekao je Čavić novinarima nakon razgovora sa Inglišom.

Čavić je potvrdio da je tokom razgovora bilo riječi i o drugim pitanjima, posebno o programskim principima DP-a, naglasivši da je za ovu partiju ulazak u EU jedan od ključnih prioriteta kojima treba posvetiti politiku na ovim prostorima.

ider DP-a kaže da se English interesovao za stavove DP-a u vezi sa predstojećim izborima, te ističe da stranački organi još nisu donijela stavove o tome, ali da ova partija preferira dogovre sa opozicionim strankama koje su slične programske orjentacije.